NEO: Yποβολή υποψηφιοτήτων για το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ του Ακαδ. Έτους 2023-24 (προθεσμία: 18/6/2023)

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για φοίτηση στο ΠΜΣ “Σύγχρονα Συστήματα Επικοινωνιών και Διαδίκτυο των Πραγμάτων” (Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και θα είναι διαθέσιμη μέχρι και την Κυριακή 18/6/2023.

Υπενθυμίζεται ότι:
• Το συνολικό κόστος του ΠΜΣ ορίζεται στα 1800 ευρώ.
• H έναρξη των μαθημάτων προσδιορίζεται για τις αρχές Οκτωβρίου του 2023

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται αρχικά να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση που βρίσκεται στη διεύθυνση: https://forms.office.com/e/ZMNe10iaFC

Αναλυτικές πληροφορίες κάνοντας “κλίκ” εδώ.

Δημήτριος Κοσμάνος – Βιογραφικό

Ο Δημήτριος Κοσμάνος έλαβε το διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το 2020. Σήμερα εργάζεται ως διδάσκων στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συνεργαζόταν ως Ερευνητής με το ΕΚΕΤΑ και ως Ερευνητής με το Πανεπιστήμιο De Montfort, U.K. Έχει συγγράψει τεχνικές εργασίες σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά με ευρετήριο ISI/Scopus. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν συστήματα ανίχνευσης εισβολών για την καταστολή επιθέσεων άρνησης υπηρεσίας σε δίκτυα ad hoc οχημάτων, ανίχνευση σφαλμάτων φυσικού επιπέδου και τεχνικές διόρθωσης. Υπήρξε μέλος της τεχνικής επιτροπής σε διεθνή συνέδρια.URL

Πλήρες Βιογραφικό

https://docs.google.com/document/d/13HVv0nOGwtc8LbyFM5B9L2m2oNClnFQ3/edit?usp=sharing&ouid=113298204993894418559&rtpof=true&sd=true 

Φώτιος Γκιουλέκας – Βιογραφικό

Ο Δρ. Φώτιος Γκιουλέκας διηξήγαγε τη Μεταδιδακτορική του Έρευνα στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ.  Έχει συμμετάσχει σε Προγράμματα Έρευνας & Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FP7, HORIZON 2020) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency – ESA) σε θέματα Σχεδίασης & Ανάπτυξης Κρίσιμων Διαστημικών Εφαρμογών, Δικτύων & Κυβερνοασφάλειας,  Ηλεκτρονικής Υγείας, Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Κωδίκων Διόρθωσης Σφαλμάτων. Εργάστηκε ως Ερευνητής Μηχανικός  στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ.), στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του ΕΚΕΤΑ καθώς και σε Τεχνοβλαστούς Σχεδιασμού Ημιαγωγών και Δικτυακών Διατάξεων Φυσικού Επιπέδου. Δίδαξε ως Διδάσκων (ΠΔ 407/80) στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Λάρισας. Έχει συγγράψει πάνω από 40 επιστημονικές δημοσιεύσεις και είναι ο κύριος Ερευνητής 3 Διεθνών Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας – https://orcid.org/0000-0003-0929-4677.

Αθανάσιος Παπαϊωάννου -Βιογραφικό

Ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Κύριος Ερευνητής στο Εργαστήριο Υπηρεσιών, Τεχνολογίας και Οικονομικών (http://stecon.cs.aueb.gr) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΟΠΑ). Διαθέτει Πτυχίο (1998) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (2000) από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και Διδακτορικό Δίπλωμα (2007) στην Πληροφορική με «Άριστα» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η διατριβή του ήταν στην περιοχή των οικονομικών δικτύων με τίτλο «Αρχιτεκτονικές Συλλογής Λογιστικών Δεδομένων και Μηχανισμοί Κινήτρων/ Χρέωσης σε Τηλεπικοινωνιακά Περιβάλλοντα». Από το 2008 έως το 2013, ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) στο εργαστήριο κατανεμημένων πληροφοριακών συστημάτων.

Διαθέτει 80 δημοσιεύσεις με διαδικασία κρίσης (μεταξύ των οποίων 1 βιβλίο και 15 άρθρα σε περιοδικά) που έχουν τύχει αξιοσημείωτης αναγνώρισης από την επιστημονική κοινότητα με περισσότερες από 1950 ετεροαναφορές.

Τα κύρια επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη βέλτιστη διαχείριση πόρων υπολογιστικών νεφών, το κατανεμημένο καθολικό, μηχανισμούς απόκρισης ζήτησης στο ευφυές ηλεκτρικό πλέγμα, μηχανισμούς κινήτρων σε τηλεπικοινωνιακά περιβάλλοντα, και ζητήματα εμπιστοσύνης και ιδιωτικότητας. Έχει συνεισφέρει ερευνητικά στις ανωτέρω ερευνητικές περιοχές σε πάνω από 22 ερευνητικά έργα Ευρωπαϊκής και εθνικής χρηματοδότησης.